Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-10/republica-moldova-participa-al-treilea-an-consecutiv-la-t-rgul-imobiliar-i-investi-ional-expo-real-61117.html
Data: Oct 10, 2019 (18:31)

Republica Moldova participă al treilea an consecutiv la Târgul imobiliar și investițional Expo Real

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic, participă la cea de-a 22-a ediție a Târgului imobiliar și investițional Expo Real. Evenimentul se desfășoară în perioada 8-10 octombrie 2019, la München, Germania.

În cadrul, evenimentului au fost prezentate oportunitățile investiționale ale Republici Moldova prin promovarea platformelor industriale în vederea atragerii investițiilor străine în economia națională.

Totodată, Alexandru Sonic a participat în calitate de speaker din partea țării noastre la forumul „Investment Locations Forum”, în cadrul panelului „Mobility: Moving where?”.

Secretarul de Stat a menționat că, în prezent Republica Moldova se află într-un proces foarte activ de negocieri privind semnarea Acordului de liber schimb cu Republica Populară Chineză și Egipt. În același timp, Acordurile de Liber Schimb cu piețele UE, CEFTA și CSI permit companiilor care operează în țara noastră să acceseze aproximativ 880 de milioane de consumatori potențiali.

De asemenea, Alexandru Sonic a prezentat facilitățile oferite investitorilor de Zonele Economice Libere, Parkul IT și Parcurile Industriale: „Republica  Moldova are 7 ZEL-uri și 34 de subzone cu 206 rezidenți. În primele 6 luni ale anului 2019, volumul investițiilor au fost de 423 milioane dolari, iar volumul vânzărilor și producției industriale reprezintă 324,85 milioane dolari”.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Republica Moldova a participat trei ani consecutiv cu un stand de țară la acest eveniment. Prin urmare, și pentru ediția din anul curent, Agenția de Investiții prin intermediul Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare și suportul proiectului GIZ „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice” a organizat în cadrul târgului standul de țară „Invest Moldova”.