Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.10.2019

Procuratura Telenești a trimis după gratii, pentru 30 de ani, un bărbat care și-a omorât vecinii

Joi, 10 octombrie 2019, Procuratura raionului Telenești anunță obținerea la Judecătoria Orhei a condamnării unui bărbat din raionul Telenești la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini, la care se refugiase concubina acestuia. Crima s-a produs în primăvara acestui an.

Situația care a dus la crearea conflictului și comiterea crimei originează în consumarea băuturilor alcoolice de către acesta și co-echipierii de muncă, după ce au plantat copaci pe un deal din preajma localității. În urma unui conflict cu concubina, aceasta s-a refugiat la vecini. Făptașul, totuși, a venit la aceștia în noaptea celei de-a doua zile, împreună cu un amic, în vederea revenirii ei acasă.

Însă, atunci când a venit, agresorul a deteriorat ușa vecinilor, ceea ce a generat un alt conflict. Astfel, cei doi l-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase. Ulterior, când făptașul a revenit la victime, a văzut că victimele au decedat și a chemat oamenii legii, care au investigat cauza.

Așa cum, pe de o parte, făptașula comis crima după doi ani de la ispășirea pedepsei pentru un alt omor, iar pe de altă parte acesta și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată (ceea ce poate rezulta în aplicarea unei pedepse reduse), Judecătoria Orhei l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani.

În cazul celui de-al doilea făptaș, instanța de judecată este în curs de examinare separată a cauzei penale, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus