Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-09/mini-trii-nicu-popescu-i-ramona-manescu-au-vizitat-antierul-de-construc-ii-al-gazoductului-ia-iunghe-61092.html
Data: Oct 9, 2019 (21:05)

Miniștrii Nicu Popescu și Ramona Mănescu au vizitat șantierul de construcții al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Progresul la etapa actuală a construcției branșamentului Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău a fost examinat de miniștrii Nicu Popescu și Ramona Mănescu în cadrul vizitei pe șantierul de construcții.

Șefii diplomațiilor Republicii Moldova și României au discutat cu oficialii companiei responsabile de construcția gazoductului despre detaliile tehnice ale acestui proces, precum și despre termenii preconizați de finisare a construcției.

Potrivit MAEIE,  Nicu Popescu a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a acestui gazoduct. „Cu cât mai curând vom avea funcțională această rută alternativă, cu atât mai devreme autoritățile de la Chișinău vor putea avansa semnificativ în ceea ce ține de îmbunătățirea nu doar a securității energetice, dar și a securității naționale a Republicii Moldova”, a declarat ministrul Popescu.

Angajamentul pentru finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău a fost de asemenea inclus și în Foaia de parcurs, semnată astăzi la Chișinău de cei doi miniștri, și care vizează cooperarea în mai multe domenii de interes comun.