Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.10.2019

Chișinăul va găzdui un forum al reprezentanților băncilor centrale din 15 țări francofone

Chișinăul va găzdui un forum al reprezentanților băncilor centrale din 15 țări francofone

În perioada 17-19 octombrie 2019, la Chișinău se va desfășura Conferința responsabililor de audit intern de la băncile centrale ale țărilor francofone. Gazda oficială a acestui forum, Banca Națională a Moldovei (BNM), a fost desemnată la ediția din anul trecut organizată în Elveția.

La evenimentul din acest an, care va întruni reprezentanții băncilor centrale din 15 țări francofone din Europa, Africa, America Centrală, America de Nord și din Asia vor fi discutate aspecte ale auditului intern din perspectiva provocărilor existente și se va face un schimb de experiență.

Participanții vor aborda, în special, rolul auditului intern în lupta anticorupție și cultivarea climatului de integritate instituțională, interacțiunea dintre auditul intern și cel extern și vor pune în discuție subiecte privind gestiunea procesului de audit și a riscurilor operaționale ca elemente ale guvernanței corporative.

Astfel, experții vor împărtăși practicile și recomandările în materie de control intern cu referire la noile modele de guvernanță în băncile centrale, precum și la supravegherea publică independentă prin intermediul Consiliului de supraveghere și Comitetului de audit. De asemenea, vor discuta despre tehnicile avansate de audit digital și analize de tip Big Data.

Reuniunea este la cea de-a 12-a ediție și va constitui un prilej de dezvoltare a competențelor responsabililor de audit intern din băncile centrale, inclusiv Banca Națională a Moldovei.

Potrivit BNM, prima conferință de acest gen și-a ținut lucrările în Franța în anul 2008. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei în 1995.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus