Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2019

Ministrul Vadim Brînzan participă la cel de-al 23-lea Congres Mondial în domeniul Tehnologiilor Informaționale

Ministrul Vadim Brînzan participă la cel de-al  23-lea Congres Mondial în domeniul Tehnologiilor Informaționale

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan participă la cel de-al  23-lea Congres Mondial în domeniul Tehnologiilor Informaționale, care se desfășoară în perioada 6-9 octombrie la Yerevan, Armenia. Evenimentul a adunat peste 2.500 dintre cei mai buni lideri din lume în domeniul tehnologiei, oficiali guvernamentali, academicieni. Congresul este o platformă unică pentru dezvoltarea unui dialog în jurul viitorului digital, împărtășirea experiențelor și o oportunitate pentru a extinde rețeaua de afaceri în cadrul unui grup de lideri globali.

Conform agendei, ministrul Brînzan a participat la un eveniment sub genericul: „Valorificarea puterii tehnologiei pentru impact: perspective asupra cooperării regionale”, organizat de Guvernul Armeniei și Organizația pentru Cooperarea Economică a Mării Negre (BSEC). Aici, ministrul Vadim Brînzan, a avut ocazia să vorbească din numele Guvernului, despre succesele Republicii Moldova în domeniul economiei digitale și modalitățile de consolidare a cooperării economice la nivel regional între țările membre ale BSEC. De asemenea, ministrul Brînzan a accentuat necesitatea cooperării în diverse proiecte pentru o dezvoltare mai durabilă a mediului de afaceri din regiunea Mării Negre.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a avut o întrevedere cu ministrul Dezvoltării Economice și Investițiilor, Tigran Khacatryan. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre fortificarea relațiilor comerciale între stat, valorificând pe deplin oportunitățile Parteneriatului Estic.

De asemenea, părțile au menționat despre importanța organizării reuniunii Comisiei interguvernamentale moldo-armene pentru cooperare economică, aceasta fiind o platformă foarte bună pentru un schimb de informații și dezvoltarea relațiilor comercial-economice bilaterale.
 programul a cuprins și vizite în cadrul Centrului TUMO pentru Tehnologii Creative, Orașul Ingineriei, dar și participarea la o serie de workshop-uri interactive, care au ca obiectiv proiectarea și implementarea unui plan al Tehnologiilor Informaționale și Comunicații pentru transformare la nivel național.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus