Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-04/pre-edintele-cur-ii-supreme-de-justi-ie-ion-dru-a-a-fost-pus-sub-invinuire-pentru-infrac-iunea-de-im-61014.html
Data: Oct 4, 2019 (22:26)

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost pus sub învinuire pentru infracțiunea de îmbogățire ilicită

Vineri, 4 octombrie 2019, Procuratura Anticorupție anunță punerea sub învinuire a Președintelui Curții Supreme de Justiției, Ion Druță și audierea acestuia, în calitate de învinuit, pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

De asemenea, procurorii anticorupție au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, de aplicare a măsurii preventive privative de libertate – arestul preventiv. Demersul procurorilor urmează a fi examinat astăzi, ora 14.00, de către judecătorul Elena Carpenco.

Amintim că Președintele CSJ a fost reținut miercuri, 2 octombrie curent, în urma audierii acestuia, în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită. Precizăm că, deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.