Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-10-03/mei-in-comun-cu-app-ini-iaza-un-dialog-consultativ-cu-mediul-de-afaceri-na-ional-i-interna-ional-pri-60995.html
Data: Oct 3, 2019 (21:16)

MEI în comun cu APP inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind definirea conceptului final al proiectului și demarare a construcțiilor în preajma Aenei Chișinău

În scopul dezvoltării zonale și valorificarea/dezvoltarea în interes public al terenului proprietate publică a statului din domeniul privat al statului, sub patronatul Agenției Proprietății Publice, se inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind stabilirea conceptului final al proiectului și demararea construcțiilor în proximitatea orașului Chișinău (com. Stăuceni).

Astfel, aducem la cunoștință că la 24 august 2018 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat un acord de Parteneriat Public Privat pentru proiectarea, finanțarea și construcția arenei polivalente de interes național “Chișinău ARENA” pe o suprafață de 10ha și alocate suplimentar proiectului cca. 59ha pentru dezvoltarea infrastructurii amplasate pe teritoriul din extravilanul comunei Stăuceni, la intersecția străzilor Calea Orheiului și Bucovinei din categoria “D” în categoriile “R7”, “C4” și “C7”. Acesta poate fi descărcat de aici.

ARENA polivalentă urmează a fi dată în exploatare până la finele anului 2019 și va putea găzdui diverse evenimente sportive, culturale, recreaționale la cele mai înalte standarde internaționale.

În acest sens, Guvernul Republicii Moldova în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, lansează un apel către mediul de afaceri privind:

1)                  (i) înaintarea conceptelor de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59ha care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă) și (ii) participarea nemijlocită în calitate de ofertant dezvoltator la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public;

2)                  identificarea unui operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul “Chișinău ARENA”în baza unui contract de performanță de managementatribuit prin concurs public, pe un termen limitat, având la bază achitarea unei redevențe anuale.

Conceptul primar de dezvoltare zonală se consideră ca punct de reper pentru înaintarea conceptelor din partea mediul de afaceri național și internațional.

Orice concept, propuneri, dar și întrebările suplimentare spre consultare, pot fi transmise până la data de 03 decembrie 2019, la e-mail-ul: ion.potlog@mei.gov.md, Ion Potlog, consilier, Ministerul Economiei și Infrastructurii.