Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.10.2019

Procurorii au scos la iveală prejudicii de circa 70 milioane lei în cazul mirosului neplăcut din Chișinău

Procurorii au scos la iveală prejudicii de circa 70 milioane lei în cazul mirosului neplăcut din Chișinău

Miercuri, 2 octombrie 2019, după investigațiile preliminare și constatările specialiștilor, Procuratura Generală a pornit cauza penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane lei.

Astfel, procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 lei.

Aceste prejudicii, însă, se adaugă la cele cauzate de factorii de decizie ai SA ,,Apă-Canal Chișinău”, care se datorează infracțiunii de abuz în serviciu admise de către aceștia. Procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Prin urmare, aici prejudiciul cifrează suma de 30.365.000 lei, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus