Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.10.2019

BERD se alătură pachetului de finanțare în valoare de 150 milioane USD pentru compania Trans-Oil

BERD se alătură pachetului de finanțare în valoare de 150 milioane USD pentru compania Trans-Oil

Principala companie agricolă Trans-oil din Moldova va putea să-și crească producția de ulei de floarea soarelui și să exploreze noi piețe de desfacere datorită unui pachet de finanțare în valoare de 150 milioane de dolari SUA de la trei bănci de dezvoltare și șase creditori comerciali.

BERD oferă 30 milioane de dolari SUA. Pachetul de finanțare, aranjat de ING Bank, implică, de asemenea, UniCredit Bank Austria, Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Banca olandeză de dezvoltare FMO, Mobiasbancă – OTP GROUP., OTP Bank, FIMBank, și Banque Cantonale Vaudoise.

Trans-Oil  acoperă întregul lanț valoric agricol, de la cultivarea, manipularea, depozitarea și comercializarea cerealelor, până la producția de făină de grâu, zdrobirea semințelor de oleaginoase și îmbutelierea uleiului.

Împrumutul va fi folosit pentru a asigura schimburile comerciale ale companiei pentru culturile anului 2019. Aceasta include achiziționarea de semințe oleaginoase de cereale și floarea-soarelui de la agricultorii moldoveni și alți furnizori, depozitarea, zdrobirea semințelor de oleaginoase, transportul și exportul.

Anul acesta, Trans-Oil  intenționează să crească producția sa de ulei de floarea-soarelui organic, precum și ulei de floarea-soarelui cu conținut ridicat de acid oleic, care conține mai multe grăsimi "bune" și este considerat o opțiune mai sănătoasă, cu valoare adăugată.

Totodată, Trans-Oil  depune eforturi pentru a-și consolida poziția actuală în Uniunea Europeană, Orientul Mijlociu și Africa de Nord, precum și pentru a se extinde pe noi piețe.

BERD și Trans-Oil Group sunt parteneri de lungă durată. Banca a oferit anterior credite companiei pentru a finanța achiziția de mărfuri agricole, construcția unei fabrici de zdrobire a semințelor de floarea soarelui în Ceadîr-Lunga, extinderea terminalului de cereale în portul moldovenesc de la Giurgiulești și achiziționarea și modernizarea unui depozit de cereale din portul din Reni, Ucraina.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova și până în prezent a investit peste 1,2 miliarde de euro în țară. De asemenea, oferă consultanță de afaceri ÎMM-urilor locale și până în prezent a ajutat aproximativ 1000 de firme moldovenești să-și îmbunătățească performanțele și să crească.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de economii de pe trei continente. Banca este deținută de 69 de țări, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD sunt menite să facă economiile din regiunile sale competitive, incluzive, bine guvernate, ecologice și integrate. Urmăriți-ne pe internet,, Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter și YouTube.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus