Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.09.2019

Banca Mondială și-a anunțat disponibilitatea de a continua asistența CNPF în reformarea sectorului de asigurări

Misiunea de încheiere a Băncii Mondiale care a acordat asistență în implementarea proiectului privind reforma pieței de asigurări din Moldova s-a aflat la Chișinău în perioada 26-27 septembrie curent.

O echipă de experți în frunte cu Eugene Gurenko, pe parcursul a 18 luni a consiliat Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) în evaluarea pieței de asigurări autohtone și în elaborarea unui nou cadru normativ corespunzător rigorilor și standardelor UE.

Reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat mult reușitele CNPF în implementarea unor noi reguli în materie de reglementare și supraveghere a companiilor de asigurări, acționariatul și managementul cărora urmează să se conformeze unor noi exigențe și norme prudențiale privind capitalul, solvabilitatea și rezervele tehnice.

Șeful misiunii, în mod deosebit a ținut să remarce progresele CNPF în elaborarea a două proiecte de legi: Legea cu privire la asigurări și, respectiv, Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule.

Conducerea CNPF și misiunea BM au convenit, de asemenea, și asupra unei noi agende pentru o eventuală asistență în 2020.

În context, președintele CNPF, Valeriu Chițan, s-a pronunțat pentru continuarea eforturilor conjugate în resetarea domeniului de asigurări și racordarea acestuia la bunele practici internaționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus