Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2019

Procesele de reformă din Republica Moldova sunt susținute de Consiliul Europei

Procesele de reformă din Republica Moldova sunt susținute de Consiliul Europei

Rezultatele proiectelor realizate în cadrul Planului de Acţiuni 2017-2020 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, susținerea de către CoE a măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului, precum și alte aspecte ale cooperării Republicii Moldova cu această organizație au fost discutate de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu noul secretar general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul întrevederii de ieri desfăşurate în marja Adunării Generale a ONU.

Interlocutorii au apreciat rezultatele proiectelor realizate în cadrul Planului de Acţiuni 2017-2020 al Consiliului Europei pentru Republica Moldova, salutând totodată lansarea celei de-a II-a faze a Parteneriatului pentru buna guvernare CoE-UE pentru ţările Parteneriatului Estic 2019-2021.

Ministrul Nicu Popescu a apreciat sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile de modernizare și realizare a reformelor democratice, menţionând importanţa expertizei oferite de către Consiliul Europei.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea promovării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului susţinute de către Consiliul Europei prin programele pentru mediul academic şi studenţi şi beneficiile extinderii acestei cooperări asupra domeniului respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Nicu Popescu a informat înaltul oficial despre eforturile autorităților de la Chișinău în vederea încheierii procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, reiterând totodată voinţa de continuare a nivelului avansat de cooperare cu Consiliul Europei.

Potrivit MAEIE, Marija Pejčinović Burić a fost aleasă în funcţia de secretar general al Consiliului Europei pe 26 iunie 2019 şi a preluat atribuţiile în această funcţie pe 18 septembrie 2019.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus