Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.09.2019

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului scutirea de taxe a proiectului de construcție a Complexului sportiv din Comrat

Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale pentru construcția Complexului sportiv ”V. Mumjiev” din municipiul Comrat, UTA Găgăuzia.

Proiectul prevede scutirea de taxa vamală, taxa pentru efectuarea procedurilor vamale și de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate și/sau livrate pentru construcția obiectivului în cauză.

Complexul sportiv din Comrat va avea un stadion cu o capacitate estimată de 5 mii de locuri, o sală pentru jocuri sportive cu o capacitate de 150 de locuri, vestiare, camere de baie pentru sportivi, birouri pentru personalul administrativ. Construcția acestuia este finanțată de Republica Turcia.

În opinia autorilor inițiativei, crearea unui complex sportiv modern la Comrat va avea impact social-economic pozitiv prin sporirea interesului tinerilor pentru modul sănătos de viață, dar și față de sportul de performanță, creșterea atractivității regiunii în ansamblu.

Proiectul urmează a fi votat în lectura finală de către Parlament, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus