Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.09.2019

Reabilitarea terenurilor de sport din curțile de bloc din capitală

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul anului curent au fost reabilitate 10 terenuri de sport multifuncționale din curțile blocurilor de locuințe din capitală, inclusiv câte 3 terenuri în sectoarele Botanica și Râșcani, 2 - la Ciocana și câte 1 teren la Buiucani și Centru. Costul lucrărilor de renovare a obiectivelor respective este de 7,5 milioane de lei.

Lucrările de renovare a terenurilor multifuncționale de sport din curți se referă la amenajarea cu gazon artificial, împrejmuire cu structură de metal pe care sunt montate scânduri de lemn și plasă metalică. Acestea sunt prevăzute cu porți de minifotbal, coșuri de baschet și plasă de volei, precum și cu felinare LED pentru iluminare pe timp de noapte. În exteriorul terenurilor sunt instalate bănci sau tribune. Pentru evitarea vandalizării construcțiilor, terenurilor, în preajma acestora vor fi instalate sisteme de supraveghere video.

Adresele terenurilor amenajate: str. Academiei, 9/1, bd. Mircea cel Bătrân, 58, bd. Mircea cel Bătrân, 22/1, str. Miron Costin, 10, bd. Cuza Vodă, 45/2, str. Matei Basarab, 9/1, str. Salcâmilor, 22/1, str. Alba Iulia, 206, bd. Grigore Vieru, 26 (în lucru), str. Cetatea Albă, 5 (în lucru).

Conform informațiilor prezentate de Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în oraș există 88 de adrese cu terenuri de sport în curțile blocurilor de locuințe, iar în dependență de finanțare, serviciile municipale pot reabilita câte 10 terenuri anual.

În anul 2018 au demarat lucrările de reabilitare a 5 terenuri sportive, care au fost finalizate pe parcursul anului 2019. În Programul pentru curent au fost incluse alte 5 terenuri sportive cu un buget estimativ de 3,726 mil. lei.

Programul municipal de modernizare și reconstrucție a terenurilor de sport din curțile blocurilor de locuințe a demarat în anul 2018, când s-au alocat 5 mil. lei, conform Deciziei CMC nr. 15/1 din 22.12.17, cu privire la aprobarea bugetului pentru anul 2018.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus