Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.09.2019

Președintele Parlamentului a ținut un discurs la deschiderea celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice

Președintele Parlamentului a ținut un discurs la deschiderea celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice

Într-o epocă de tensiuni geopolitice, Moldova tinde să devină un punct de cooperare și încredere în raport cu toți partenerii externi, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la deschiderea celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”.
 
Președintele Parlamentului a subliniat că Republica Moldova promovează o politică externă echilibrată, statutul de neutralitate politico-militară și deschidere față de toți partenerii externi atât în Vest, cât și în Est.
 
Potrivit ei, Republica Moldova este parte a două zone economice libere importante: Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente. Acest lucru ne transformă într-un partener strategic și comercial atractiv pentru impulsionarea proceselor integraționiste, precum și pentru lansarea unor proiecte care să includă potențialul de dezvoltare a țărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, CSI și UE.
 
Zinaida Greceanîi a subliniat importanța pe care Republica Moldova o acordă colaborării cu Uniunea Economică Eurasiatică, unde țara are statut de observator. ”Republica Moldova tinde spre extinderea cooperării și este pregătită să se implice în mai multe proiecte în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a spus Președintele Parlamentului. 
 
”Republica Moldova are multe de oferit partenerilor externi, în special țărilor cu care avem o istorie comună, aceleași interese politice și economice”, a spus Zinaida Greceanîi.
 
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă, în fruntea unei delegații parlamentare, la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”. La Forumul președinților de Parlament din țările Eurasiatice participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus