Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-24/ministrul-vadim-brinzan-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-lituaniei-in-republica-moldova-k-stutis--60835.html
Data: Sep 24, 2019 (20:23)

Ministrul Vadim Brînzan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas. Subiectul discuției a vizat starea actuală a relațiilor comercial-economice între cele două state.

În cadrul ședinței, ministrul Brînzan și-a manifestat interesul în extinderea cooperării şi preluarea experienței lituaniene în domeniul tehnologiilor informaționale, luptei împotriva corupției şi a spălării banilor. De asemenea, Vadim Brînzan a trecut în revistă principalii piloni care stau la baza dezvoltării economice a țării, menționând despre cei 4D - deconspirarea, demonopolizarea, deetatizarea și dezvoltarea.

Mai mult, ministrul a precizat că prima și una dintre cele mai importante priorități ale Guvernului este diversificarea resurselor energetice: „Ministerul Economiei și Infrastructurii va depune efortul maxim în vederea eliminării obstacolelor birocratice ce vizează proiectul de construcție a gazoductului Chișinău – Ungheni, precum și construcția stației de electricitate back-to-back Vulcănești, astfel încât proiectul să fie finalizat într-o perioadă apropiată”.

La rândul său, Kęstutis Kudzmanas a menționat că Lituania este interesată de extinderea și valorificarea potențialului investițional prin organizarea forumurilor economice, expozițiilor, târgurilor etc. Ambasadorul a precizat că în Republica Moldova activează 53 întreprinderi cu capital lituanian, investițiile în capitalul social însumând 6,540 milioane lei, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.