Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-24/francez-re-inut-la-chi-inau-pentru-proxenitism-60829.html
Data: Sep 24, 2019 (12:42)

Francez reținut la Chișinău pentru proxenitism

Marți, 24 septembrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță reținerea și pornirea unei cauze penale, în decursul acestui weekend, împotriva unui cetățean al Franței pentru faptul că a determinat două cetățene ale Republicii Moldova să practice prostituția în Franța.

Acesta a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. În comunicarea cu cele două cetățene ale Republicii Moldova, cu vârste între 21 și 29 de ani, reținutul le-a asigurat de facilitarea condițiilor bune de practicare a prostituției în Franța și remunerare atractivă. Mai mult decât atât, acestea au primit promisiunea că deplasarea în afara țării le va fi asigurată din punct de vedere financiar, precum și că vor avea asigurate și condiții de trai la sosire.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, cetățeanul francez riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 7 ani. La această etapă, sunt aplicate măsurile de urmărire penală ce se impun, astfel încât să devină cunoscut dacă au fost și complici sau alte victime.

Reținerea și acțiunile de urmărire penală ulterioară au fost efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații – subdiviziune a Inspectoratului General de Poliție, anunță Procuratura Generală.