Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.09.2019

Republica Moldova va sărbători Ziua Națională a Alimentației

Anual, pe 16 octombrie, Republica Moldova va sărbători Ziua Națională a Alimentației. Instituirea noii sărbători este prevăzută în proiectul de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova, aprobat, astăzi, de Parlament.

Autorii inițiativei legislative sunt deputații din Comisia agricultură și industrie alimentară. Potrivit lor, instituirea acestei zile de sărbătoare va contribui la creșterea gradului de conștientizare publică asupra necesității investițiilor în agricultură, promovarea principiilor de agricultură sănătoasă, care conduc la o alimentație sănătoasă.

”Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 de milioane de tone de produse alimentare. La diminuarea considerabilă a efectelor negative produse de risipa alimentară atât asupra economiei, cât și asupra mediului, pot contribui toți cei implicați în viața unui produs – de la producător la consumator”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Ziua mondială a Alimentației se sărbătorește în întreaga lume din 1981. În prezent, peste 150 de țări marchează sărbătoarea. Adunarea Generală a ONU a solicitat guvernelor și organizațiilor internaționale să marcheze această sărbătoare în scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus