Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-11/republica-moldova-participa-la-lucrarile-sesiunii-a-23a-a-adunarii-generale-a-organiza-iei-mondiale--60651.html
Data: Sep 11, 2019 (20:53)

Republica Moldova participă la lucrările Sesiunii a 23-a a Adunării generale a Organizației Mondiale a Turismului

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic, participă la lucrările Sesiunii a 23-a a Adunării generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), care se desfășoară în perioada 9 – 13 septembrie, la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

În cadrul Reuniunii sunt abordate subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea turismului în plan internațional precum: adoptarea Convenției-cadru privind Etica în Turism, discuții de înalt nivel privind dezvoltarea turismului medical și de sănătate, dezbateri ministeriale pe marginea instruirii și angajării în câmpul muncii în domeniul turism.

De asemenea, în cadrul sesiunii vor fi aleși membrii Comitetului executiv al OMT și vor fi prezentate rapoartele Comitetului mondial de etică în turism și a Comitetului pentru programe și buget.

În prezent Ministerul Economiei și Infrastructurii și partenerii de dezvoltare lucrează la elaborarea noii Strategii a Turismului în Republica Moldova, prioritățile de bază fiind dezvoltarea infrastructurii turistice, diversificarea ofertelor locale, precum și includerea Republicii Moldova în circuitul turismului internațional. În acest sens, platforma Adunării generale OMT oferă oportunitatea schimbului de idei și experiențe, dezvoltarea rețelei de colaborare cu organizațiile de ramură din alte state, precum și oferă oportunități viabile și cu impact economic în dezvoltarea industriei turistice.

Menționăm că, în cadrul Reuniunii a 24-a a Comisiei pentru Europa a UNWTO, care a avut loc la Zagreb, Croația, în perioada 27-30 mai 2019, Republica Moldova a fost selectată în anumite funcții de conducere ale OMT, și anume: funcția de Vicepreședinte al Comisiei pentru Europa, funcția de membru al Comitetului pentru turism și competitivitate și funcția de membru al Comitetului pentru statistici și Contul Satelit în Turism.

 

Republica Moldova este  membru cu drepturi depline al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO) din anul 2001.  Printre acțiunile mai importante care au avut loc în Republica Moldova sub egida UNWTO au fost „Conferința Globală a Turismului Vinicol” și „Ședința Comisiei pentru Europa a UNWTO”, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.