Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-11/patru-persoane-din-sudul-republicii-retzinute-de-procurorii-anticoruptzie-intrun-dosar-de-trafic-de--60648.html
Data: Sep 11, 2019 (20:40)

Patru persoane din sudul republicii – reţinute de procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă

Patru persoane, suspectate că ar fi încercat să influenţeze decizia finală într-un dosar penal, pornit pentru trafic de droguri, au fost reţinute, cu puţin timp în urmă, de procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupţie  și ofiţerii direcţiei generale teritoriale Sud a CNA.

Printre cei patru se regăsește şi un fost poliţist, dar şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Bănuiţii ar fi cerut de la denunţător 5000 de euro, susţinând că ar avea influenţă asupra anchetatorului şi procurorului, care conduce urmărirea penală, şi că-i poate determina pe ambii să adopte o soluţie favorabilă pe caz. În final, suma de 5000 de euro a fost redusă la 2000 de euro, banii find transmişi în două tranşe, sub controlul CNA.

Astăzi, cele patru persoane au fost reţinute şi escortate pentru audieri la sediul  DGT Sud a CNA. Pe numele lor a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Actualmente, sunt întreprinse acţiuni pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi persoanelor implicate, informează Procuratura Generală.