Link direct catre: http://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-10/igor-dodon-a-avut-o-intrevedere-cu-eful-misiunii-osce-in-moldova-60627.html
Data: Sep 10, 2019 (20:10)

Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova. Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean.

În mod special, părțile au discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Totodată, interlocutorii au examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, pînă la finele anului curent.

De asemenea, Claus Neukirch a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținînd cont de experiența Organizației în acest sens, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.