Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-09/pre-edintele-parlamentului-zinaida-greceanii-a-discutat-cu-vicepre-edintele-comitetului-ora-enesc-sh-60607.html
Data: Sep 9, 2019 (20:24)

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a discutat cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Gao Xiaomei.
 
Speakerul a mulțumit autorităților din Shanghai pentru invitația de a vizita orașul și de a participa la cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic, înființat și consolidat de către țările Organizației de Cooperare
Shanghai.
 
Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat interesul Republicii Moldova în dezvoltarea și dinamizarea relațiilor bilaterale cu Republica Populară Chineză și a specificat importanța atragerii investițiilor străine în țara noastră. ”Suntem interesați ca investitorii chinezi să investestească în proiecte de infrastructură, în domeniul IT, cel umanitar și sociale”, a declarat Președintele Parlamentului.
 
La rândul său, Gao Xiaomei a exprimat deschiderea și interesul autorităților din Shanghai în aprofundarea relațiilor existente cu Republica Moldova, precum și stabilirea de noi cooperări. 
 
Potrivit vicepreședintelui Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, orașul Shanghai prin intermediul expoziției internaționale de import, invită partenerii economici din Republica Moldova pentru identificarea de noi oportunități de colaborare.
 
De asemenea, oficialul chinez a remarcat îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova, în ultima perioadă și a manifestat interes pentru vinurile și produsele moldovenești.
 
La finele întrevederii, Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile din municipiul Shanghai să viziteze Republica Moldova și a semnat în cartea oaspeților de onoare a primăriei. La fel, în Shanghai, speakerul a lăsat mesaje în cartea oaspeților de onoare a muzeului de planificare a orașului și cea a turnului TV ”Perla Orientului”.
 
Speakerul, în fruntea unei delegații parlamentare, efectuează o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Din componența delegației fac parte  președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Republica Populară Chineză, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Chiril Moțpan, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară Vladimir Bolea și Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.
 
Programul șefului Legislativului include mai multe întrevederi, inclusiv, cu omologul său, Președintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.