Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.09.2019

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Irina Vlah

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Irina Vlah

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah, în cadrul căreia au fost discutate mai multe chestiuni cu privire la dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia.

Liderul autonomiei găgăuze l-a informat pe șeful statului despre finalizarea lucrărilor de construcție a Complexului cultural-educațional de la Ciadîr-Lunga, edificat cu sprijinul Fundației „Haydar Aliyev” din Azerbaidjan. Complexul urmează să fie dat în exploatare la finele anului curent. La festivitatea de inaugurare este așteptat Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan.

De asemenea, doamna Vlah i-a comunicat Președintelui că partenerii noștri turci efectuează la Comrat lucrări de pregătire a unui teren pe care vor edifica un stadion nou. Pentru demararea lucrărilor de construcție, este nevoie de scutirea de taxe vamale a materialelor de construcție importate. Astfel, Igor Dodon a menționat că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea Partidului Socialiștilor va propune un proiect de lege în acest sens pe care dumnealui îl va semna în termeni restrînși.

Totodată, la 11 septembrie, va avea loc ședința Adunării Populare a Găgăuziei, în cadrul căreia va fi examinată chestiunea privind aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Autonomiei. Bașcanul Irina Vlah a venit cu inițiativa de a restabili Direcția principală administrare fiscală în componența Comitetului Executiv, lichidată anterior de guvernul Partidului Democrat. Președintele țării a susținut această idee și a remarcat că va negocia cu guvernul realizarea inițiativei respective, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus