Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.09.2019

Familia politică a Partidului Popular European va continua să sprijine Republica Moldova în cadrul instituțiilor europene

Familia politică a Partidului Popular European va continua să sprijine Republica Moldova în cadrul instituțiilor europene

Familia politică a Partidului Popular European va continua să sprijine Republica Moldova în cadrul instituțiilor europene în avansarea pe calea integrării europene a țării noastre și în implementarea reformelor democratice. Declarația a fost făcută de Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul la întrevederea cu deputații din Blocul politic ACUM.

Discuțiile s-au referit la evoluțiile politice din Republica Moldova, funcționarea instituțiilor democratice, lupta cu corupția, reforma justiției, alegerile locale din toamnă, precum și importanța comunicării cu cetățenii.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a mulțumit oficialului european pentru eforturile sincere de promovare a Republicii Moldova de-a lungul timpului.

”Republica Moldova are un prieten și un aliat de încredere în persoana lui Joseph Daul. Vă mulțumim pentru deschiderea și susținerea necondiționată a țării noastre, a vectorului european și a transformărilor democratice”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului.

La rândul său, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul a încurajat deputații să se implice activ în implementarea reformelor democratice pentru ca oamenii să-și recapete încrederea în instituțiile statului.

”Aveți o responsabilitate mare – să implementați democrația. Știu că deja lucrați în această direcție. În primul rând, trebuie să loviți în oligarhie și să aduceți pentru oameni o justiție care să funcționeze. Puteți transforma țara, iar cheile sunt în mâinile dvs.”, a declarat Joseph Daul.

Grupul politic al Partidului Popular European este cel mai numeros din Parlamentul European și numără 182 de parlamentari din totalul de 751 de deputați, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus