Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-04/procuratura-anticorup-ie-va-investiga-aspectele-legate-de-cre-terea-artificiala-a-tarifului-la-energ-60519.html
Data: Sep 4, 2019 (16:17)

Procuratura Anticorupție va investiga aspectele legate de creșterea artificială a tarifului la energia electrică

Prin ordonanța Procurorului General interimar, Dumitru Robu, a fost reluată urmărirea penală într-o cauză penală pornită la data de 19 octombrie 2015 și clasată la data de 26 august 2016, care avea ca obiect fapte penale ce ar fi dus la creșterea artificială a tarifului la energie electrică, de natură să cauzeze prejudicii în proporții deosebit de mari.

Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în urma analizei sesizării Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, a pornit alte două cauze penale, în baza indicilor infracțiunilor prevăzute de art. 243 alin.(3) lit. b) și art. 327 alin.(2) lit.b1), c) din Codul penal, fiind constatată funcționarea schemei menționate pe parcursul perioadei 2014-2019, cu implicarea unor persoane publice și cu funcții de demnitate publică.

Cauzele penale menționate au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.