Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.09.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European

Prima întrevedere pe care a avut-o Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei de lucru la Bruxelles a fost cu David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Oficialii au discutat mai multe chestiuni cu privire la politica internă și externă a Republicii Moldova, inclusiv aprofundarea dialogului strategic cu instituțiile europene în scopul implementării reformelor asumate de către țara noastră. În context, șeful statului a adus mulțumiri partenerilor din UE pentru susținerea procesului de tranziție pașnică a puterii și depășirii crizei politice care a avut loc la începutului lunii iunie curent.

Igor Dodon a reiterat că prioritățile actualei Guvernări sunt bazate pe promovarea politicilor de stimulare a economiei, combaterea corupției în toate sferele și la toate nivelurile, consolidarea democrației și statului de drept. Totodată, Președintele țării a remarcat necesitatea restabilirii imaginii țării și implementării eficiente a Acordului de Asociere cu UE.

Reieșind din existența unui consens între cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova, Igor Dodon a subliniat interesul țării noastre cu privire la menținerea și dezvoltarea parteneriatului trilateral neformal Uniunea Europeană – Federația Rusă – Statele Unite în Republica Moldova.

În context, șeful statului a reiterat intenția instituției prezidențiale de a promova o politică externă echilibrată, de a consolida neutralitatea Republicii Moldova, precum și de a reglementa politic conflictul transnistrean, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus