Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-09-04/guvernul-a-anulat-cele-patru-hotar-ri-privind-concesionarea-aeroportului-interna-ional-chi-inau-60545.html
Data: Sep 4, 2019 (22:32)

Guvernul a anulat cele patru hotărâri privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

În cadrul şedinţei, cabinetul de miniștri a abrogat cele patru hotărâri de guvern privind procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Drept motiv pentru abrogarea acestor hotărâri este aducerea în concordanță a actelor normative ale guvernului cu legislația în vigoare. Conform Ministrului Justiției, Olesea Stamate, hotărârile menționate au fost aprobate contrar procedurilor stabilite de lege, de un guvern care se afla în demisie, în pofida deciziilor de suspendare emise de Curtea Constituțională în trecut.

„Această abrogare vine în contextul acţiunilor pe care le vom lua în continuare, în baza informaţiilor prezentate de instituţiile statului. Ministerul Justiţiei lucrează la un dosar cu care o să meargă în următoarele zile în instanța de judecată pentru a cere anularea contractului de concesionare.”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.