Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.09.2019

„Moldovagaz” și „Gazprom” urmează să negocieze contractele de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2020

„Moldovagaz” și „Gazprom” urmează să negocieze contractele de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2020

Președintele Consiliului de Administrație al SA ,,Moldovagaz”, Vadim Ceban, s-a aflat pe 2 septembrie 2019 într-o vizită de lucru la Moscova, făcând parte din delegația oficială a Președintelui Republici Moldova, Igor Dodon, împreună cu înalții demnitari de stat, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, și consilierii de stat al Președintelui țării, Ion Chicu și Aureliu Ciocoi.

Scopul vizitei de lucru al Președintelui Consiliului de Administrație al SA ,,Moldovagaz” a fost întrevederea cu președintele Consiliului de Administrație al SAP ,,Gazprom”, Aleksei Miller.

La reuniune au fost discutate perspectivele cooperării în sectorul energetic. În special, s-au analizat condițiile de furnizare a gazelor naturale rusești în Republica Moldova. În acest sens, a fost abordată tema contractelor de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova și de tranzit al gazelor naturale prin teritoriul țării noastre în direcția țărilor din regiunea Balcanilor, începând cu 01 ianuarie 2020. Contractele semnate în acest sens de SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz” în baza cărora are loc furnizarea și tranzitul gazelor naturale expiră la 31 decembrie 2019.

În rezultatul întrevederii, părțile s-au înțeles ca în cel mai scurt termen să inițieze negocieri ce țin de contractele de furnizare a gazelor naturale și tranzitul acestora pentru anul 2020, anunţul a fost făcut de compania „Moldovagaz”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus