Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.09.2019

Veniturile colectate de către Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna august a anului curent, constituie circa 2 miliarde de lei

Veniturile colectate de către Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna august a anului curent, constituie circa 2 miliarde de lei

Potrivit Serviciul Vamal, în primele opt luni ale anului 2019, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 14 mlrd. 311 mil. de lei, depășind cu 778  mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 841 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunerea a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada de referință au fost întocmite 305 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 1.3 mil. lei.

În perioada de referință, fluxul mijloacelor de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 579.395 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 113.568 și, respectiv, 70.673 de traversări.

În cazul în care aveți nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul (+373 22) 574-111. Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1455 solicitări de informații referitoare la domeniul vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus