Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.09.2019

Peste 7 milioane de traversări persoane, înregistrate în cele trei luni de vară

Peste 7 milioane de traversări persoane, înregistrate în cele trei luni de vară

În perioada estivală, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de peste 7 milioane de ori, dintre care un număr mai mare a fost înregistrat al cetățenilor moldoveni, în jurul a 4 milioane traversări. Comparativ cu anul precedent, valorile de trafic sunt în creștere cu 3%, iar față de acum doi ani cu aproximativ 11%.

Cea mai tranzitată săptămână din cele trei luni de vară a fost în perioada 19 – 25 august curent, fluxul de persoane constituind 661 865 traversări, iar cea mai aglomerată zi a fost data de 18 august curent, cu un număr de 110 500 traversări persoane.

Un top șase cele mai tranzitate puncte de trecere, în perioada estivală, se prezintă:
PTF Leușeni – 1 130 665 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 065 996 traversări persoane,
PTF Sculeni – 611 111 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 575 690 traversări persoane,
PTF Otaci – 561 720 traversări persoane,
PTF Cahul – 532 710 traversări persoane,

Astfel, punctele de trecere situate la frontiera moldo-română au fost cele mai solicitate de către călători, constituind 46% din numărul total de traversări.

Conform datelor statistice, numărul de traversări persoane în punctul de trecere Leușeni crește de la an la an, comparativ cu anul trecut – 5%, iar în raport cu anul 2017 cu circa 15%. Este de menționat și faptul că au fost zile când numărul de călători cu mult depășea capacitatea de procesare la trecerea frontierei prin acest PTF. Totodată, un număr mare de persoane și mijloace de transport s-a semnalat în această vară în punctul de trecere comun Palanca, după câțiva ani de descreștere semnificativă. Zi de ”foc” în acest punct de trecere a fost în data de 24 august a.c., când s-au consemnat 11 143 de traversări persoane și 2 680 traversări autovehicule, iar acest trafic a fost înregistrat cu 7 ani în urmă, constituind circa 10 mii traversări persoane.

Precizăm că în perioada estivală se înregistrează cel mai mare număr de traversări pe tot parcursul anului, în aceste condiții autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova întreprind un șir de măsuri suplimentare de lucru, menite să fluidizeze traficul transfrontalier, să nu permită creșterea considerabilă a timpului de așteptare în punctele de trecere, dar și să nu admită formarea rândurilor la trecerea frontierei de stat, anunță
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus