Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.08.2019

Nicu Popescu: Ne dorim ca după ce am obținut independența politică și economică, să o obținem și pe cea energetică

Nicu Popescu: Ne dorim ca după ce am obținut independența politică și economică, să o obținem și pe cea energetică

Cooperarea moldo-română în sfere de interes comun precum interconectările energetice, infrastructură și telecomunicații inclusiv în contextul apropiatei ședințe comune a Guvernelor celor două state, au constituit principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu omologul său român, Ramona Mănescu.

Vorbind în contextul celei de a treia vizite întreprinse în capitala României, ministrul Nicu Popescu a ținut să accentueze importanța acestor reuniuni la nivel înalt dintre cele două părți. „Ne întâlnim foarte des și discutăm intens cu prietenii noştri români pentru că vrem să rezolvăm problemele oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a notat șeful diplomației de la Chișinău.

Interlocutorii au vorbit despre dinamizarea relațiilor moldo-române și sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, cu scopul de a ancora țara noastră ireversibil în spațiul european.

„Pentru că suntem în ajunul Zilei Independenței Republicii Moldova, ne dorim foarte mult ca după ce am obținut independența politică și economică, să o obținem și pe cea energetică”, a subliniat Nicu Popescu. În același context șeful diplomației moldovenești a menționat că Republica Moldova nu-și dorește prezența oricăror trupe militare străine pe teritoriul nostru.

Potrivit MAEIE, ministrul Nicu Popescu a extins o invitație ministrului afacerilor externe al României, Ramona Mănescu, de a efectua o vizită la Chişinău imediat când agenda o va permite.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus