Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-08-15/parlamentul-a-anulat-facilita-ile-fiscale-pentru-activita-ile-jocurilor-de-noroc-60285.html
Data: Aug 15, 2019 (22:19)

Parlamentul a anulat facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc

Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Codul fiscal. Au fost anulate scutirile de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat.

Totodată, a fost abrogată norma privind restituirea TVA la investiții (cheltuieli) capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național, precum și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat.

”Grație acestor stimulente fiscale, care au apărut gradual, an după an, industria jocurilor de noroc a reacționat previzibil, dezvoltându-se și devenind tot mai profitabilă, ulterior fiind declarată monopol de stat. Prin stimulentele existente, statul Republica Moldova, în esență, promovează jocurile de noroc, lucru nu neapărat onorabil și nu neapărat cel mai sustenabil model economic, care mai comportă și un risc pronunțat de corupție și spălare a banilor”, se menționează în nota informativă a proiectului de modificare a Codului fiscal.

Proiectul de lege a fost aprobat de Parlament în prima și a doua lectură.

Parlamentul este în sesiune extraordinară în perioada 12-16 august curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.