Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-08-15/liuba-ova-i-nicolae-ro-ca-sunt-cei-doi-judecatori-numi-i-la-curtea-constitu-ionala-de-guvern-60283.html
Data: Aug 15, 2019 (22:12)

Liuba Șova și Nicolae Roșca sunt cei doi judecători numiți la Curtea Constituțională de Guvern

Astăzi, 15 august, Cabinetul de Miniștri s-a întrunit în ședință pentru a decide numele celor doi judecători care vor fi numiți de Guvern drept membri ai Curții Constituționale. Liuba Șova și Nicolae Roșca au fost selectați dintre cei patru candidați propuși Guvernului de către comisia de concurs.

„Am pornit de la ideea că vrem să aducem oameni noi, oameni care nu au mai fost în sistem. Ceilalți doi candidați s-au prezentat bine în timpul interviului, dar sunt oameni care au mai lucrat în sistem. Și în societate există această așteptare, ca în funcții să ajungă oameni care nu au făcut parte din sistem. Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor, mai ales credibilitatea Curții Constituționale, în special după ultimele decizii luate”, a declarat Prim-ministrul Maia Sandu.

Concursul pentru selectarea judecătorilor la Curtea Constituțională din partea Guvernului a avut loc pe 8 august. Comisia de concurs a fost alcătuită atât din reprezentanți ai Executivului, cât și reprezentanți ai societății civile.