Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.08.2019

Cabinetul de miniștri a decis retragerea din Parlament a proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova - 2030”

Executivul a decis retragerea din Parlament a proiectul de lege pentru aprobarea Strategiei naționale de dezvoltare „Moldova - 2030”, cu scopul ajustării acestuia la noua viziune politică și avizare de către toți factorii responsabili și implicați în realizarea prevederilor strategiei.

Cabinetul de miniștri a dat aviz pozitiv asupra proiectului de lege pentru  modificarea Regulamentului Parlamentului, care prevedere introducerea unor mecanisme de cooperare cu societatea civilă: organizarea de consultări permanente, întruniri ad-hoc, audieri publice, conferințe anuale și inițiative civice. Una  dintre noutățile acestui instrument de cooperare este inițiativa civică care ar permite oamenilor să se mobilizeze și să sesizeze Parlamentul sau să înainteze acestuia cereri ori propuneri pe probleme de interes public major pentru a fi supuse audierilor publice, iar ulterior incluse în ordinea de zi a ședințelor în plen ale legislativului. De asemenea, proiectul prevede ca un grup voluntar format din cel puțin 30 de cetățeni să poată solicita Parlamentului să supună dezbaterii o problemă de interes public major, însă doar inițiativele care vor întruni 10 mii de semnături vor putea fi supuse discuțiilor în cadrul comisiei de profil și ulterior incluse pe agenda Parlamentului.

Cabinetul de miniștri a aprobat numirea Dianei Crudu în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus