Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-08-09/implementarea-eu4environment-la-nivel-na-ional-va-incepe-din-toamna-anului-curent-60200.html
Data: Aug 9, 2019 (23:53)

Implementarea EU4Environment la nivel național va începe din toamna anului curent

Ministerul Economiei și Infrastructurii de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au desfășurat ședința Grupului de lucru interministerial pentru promovarea dezvoltării durabile şi promovarea economiei ,,verzi” în Republica Moldova.

Potrivit Secretarului general de Stat, Iulia Costin, programul EU4Environment  este unul  foarte important pentru țara noastră, deoarece, prin implementarea tehnologiilor inovatoare și celor mai bune practici internaționale, se va obține  îmbunătățirea calității mediului, a bunăstării populației și se va stimula creșterea economică continuă a țării.

„Această ședință reprezintă un exercițiu participativ important în procesul de cartare a priorităților și necesitaților naționale,  datorită discuțiilor constructive și identificarea sinergiilor cu alte proiecte și acțiuni în curs de desfășurare și informare a partenerilor de dezvoltare despre posibilitățile și necesitățile în implementarea comună a Programului EU4Environment în Republica Moldova”, a menționat Iulia Costin.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele Asambleei Regionale - EU4Environment, desfășurată la Bruxelles în perioada 27-28 iunie 2019, unde au participat membrii Grupului de lucru din cadrul MEI și MADRM. În perioada respectivă, de comun acord cu Uniunea Europeană și partenerii de implementare al programului EU4Environment, au fost analizate și discutate acțiunile prioritare care sunt necesare a fi realizate in Republica Moldova in cadrul proiectului menționat.

În context, membrii Grupului de lucru au discutat despre organizarea procesului de examinare finală a proiectului planului și de transmitere a unui aviz complet din partea Republicii Moldova către partenerii de implementare.

Implementarea EU4Environment la nivel național va începe din septembrie-octombrie 2019, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.