Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.08.2019

Dumitru Robu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

 Dumitru Robu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a avut, astăzi, o primă întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Întâlnirea a avut loc la sediul Procuraturii Generale, unde Ambasadorul a venit însoţit de Timothy Buckley, Directorul Secţiei justiţie penală şi aplicarea legii; Kurt Finley, ofiţerul pentru Securitate Regionala; Kevin Lanigan, Consilier Superior Justiţie, Secţia justiţie penală si aplicarea legii şi Radu Foltea, Concilier Juridic, Secţia justiţie penală şi aplicarea legii la Ambasada SUA.

Din partea instituţiei, la întrevedere au mai participat: Mircea Roşioru, adjunct al Procurorului General; Eduard Bulat, procuror-şef al Secţiei avizare şi propuneri de legiferare a Procuraturii Generale; Eduard Varzar, procuror-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie şi Oxana Ţurcanu, şefa Aparatului Procuraturii Generale.

Dumitru Robu a subliniat atenţia pe care Procuratura Republicii Moldova o acordă relaţiilor cu colegii americani, exprimându-şi certitudinea că, paşii care urmează a fi înfăptuiţi pe viitor, vor amplifica procesul de colaborare bilaterală în domeniile de interes comun.

Excelenţa Sa, Domnul Dereck J. Hogan a fost familiarizat cu priorităţile pe care Procurorul General interimar le urmăreşte în reformarea instituţională, bazate pe principiile de depolitizare, independenţă, autonomie şi eficientizare structurală, precum şi eforturile care sunt depuse pentru a ajusta activitatea Procuraturii Republicii Moldova la rigorile şi standardele internaţionale.

În cadrul dialogului, Ambasadorul a afirmat, că urmăreşte cu interes şi nu este indiferent faţă de evoluţiile şi transformările din domeniul justiţiei, cu precădere din sistemul Procuraturii Republicii Moldova, reiterând disponibilitatea autorităţilor americane de a susţine plenar eforturile şi viziunile novatoare de reformă, enunţate de Procurorul General interimar al Republicii Moldova.

Abasadorul Dereck J. Hogan a menţionat că dialogul între cele două instituţii trebuie aşezat pe o bază constructivă, modernă şi transparentă, în concordanţă cu realităţile timpului, având loc un schimb consistent de păreri referitor la promovarea proiectelor comune, cu impact la nivelul reformei instituţionale şi a reformei de drept pe ansamblu.

Participanţii la eveniment au pledat pentru aprofundarea dialogului în vederea protejării drepturilor şi intereselor cetăţenilor statelor pe care le reprezintă, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus