Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.08.2019

Guvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul cu Consiliul Federal Elvețian privind serviciile aeriene

Guvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul cu Consiliul Federal Elvețian privind serviciile aeriene

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi în ședința de Guvern Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Consiliul Federal Elvețian privind serviciile aeriene, semnat la Berna la 4 aprilie 2019.

Acordul are un caracter universal și urmează să stabilească pentru prima dată relații de cooperare în domeniul transporturilor aeriene dintre ambele state. De asemenea, în acord se stabilesc principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzând norme privind securitatea aviației, taxe și certificate de navigabilitate și competență.

Prezentul Acord va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din Republica Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău, facilitând, totodată, accesul la piețele din partea de vest a Europei Centrale.

De asemenea, documentul va contribui la consolidarea relațiilor diplomatice și economice, favorizarea climatului investițional dintre Republica Moldova și Consiliul Federal Elvețian, beneficiile fiind reciproce.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus