Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-08-05/un-procuror-din-orhei-condamnat-la-7-ani-inchisoare-pentru-acte-de-coruptzie-60123.html
Data: Aug 5, 2019 (22:00)

Un procuror din Orhei, condamnat la 7 ani închisoare pentru acte de corupţie

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei, reţinut acum 4 ani pentru corupere pasivă, şi-a aflat verdictul. Prin sentinţa Judecătoriei Criuleni, acesta a fost recunoscut culpabil şi condamnat la 7 ani închisoare, cu executare, amendat cu 160 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii de demnitate publică timp de 10 ani.
 
Procuratura Anticorupţie a demonstrat că, în luna iunie 2015, procurorul a extorcat şi primit 600 de dolari pentru a clasa o cauză penală în privinţa unui bărbat, bănuit de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie, procurorul a fost prins în flagrant delict în incinta Procuraturii Orhei, imediat după primirea banilor estorcaţi. El a fost reţinut de Procuratura Anticorupţie, de comun cu Centrul Naţional Anticorupție, iar peste câteva zile, Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcţie.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.