Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.08.2019

La Președinție a fost examinată situația privind alimentarea copiilor din grădinițele municipale

La Președinție a fost examinată situația privind alimentarea copiilor din grădinițele municipale

În urma unor apeluri în adresa instituției prezidențiale privind organizarea frauduloasă a achizițiilor produselor alimentare pentru grădiniţele de copii, consilierii prezidențiali, Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu au convocat o ședință cu responsabili de la ANSA, ANSP, AAP și CNA în vederea prevenirii și stopării iregularităților comise de funcționarii din Primărie și firmele furnizoare legate de asigurarea alimentației copiilor din instituțiile preșcolare.

În cadrul ședinței a fost solicitat Centrului Național Anticorupție să informeze Președinția, dar și societatea despre rezultatele investigațiilor efectuate 2 ani în urmă pe cazuri similare. Subiectul respectiv va fi propus spre examinare la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

Menționăm, că la Președinție s-a prezentat fosta directoare a grădiniței nr.177 din sect. Ciocana, Chișinău, concediată pentru încercarea de a se opune modului în care Direcția educație, tineret și sport a sec. Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe. Din imaginile anexate se poate vedea cu ce sunt alimentați copiii în unele grădinițe din Chișinău (pește infestat cu viermi, carne de curcan (Ucraina) în stare avansată de alterare, pîine cu mazut și elemente metalice etc.), se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus