Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-08-01/baiatul-ranit-in-urma-exploziei-grenadei-a-fost-transferat-la-institutul-mamei-shi-copilului-60098.html
Data: Aug 1, 2019 (21:45)

Băiatul rănit în urma exploziei grenadei a fost transferat la Institutul Mamei şi Copilului

În cadrul ședinței de Guvern, Prim-ministrul Maia Sandu s-a referit la cazul tragic din orașul Criuleni, unde ieri un copil de 10 ani a murit, iar altul a fost rănit și se află în stare gravă la spital, după explozia unei grenade în apropiere de terenul de joacă. Premierul a făcut un apel către cetățeni, către părinți, în mod special, pe care i-a îndemnat să aibă grijă și să le spună copiilor să nu se apropie și să nu atingă obiecte necunoscute, care pot fi periculoase pentru viața și sănătatea lor. Pe marginea acestui caz este în derulare o anchetă.

Totodată, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a informat miniștrii despre starea copilului rănit, menționând că acesta a fost transferat prin intermediul serviciului AVIASAN la Institutul Mamei și Copilului și a fost supus intervențiilor, iar, în prezent, starea lui este gravă, dar stabilă. De asemenea, Andrei Năstase, Ministrul Afacerilor Interne, a solicitat mai multă atenție față de activitățile copiilor, declarând că este important să prevenim astfel de tragedii.