Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2019

La Ceadâr-Lunga vor fi construite o serie de obiecte de menire social-economică

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind scutirea Consiliului orășenesc Ceadâr-Lunga de compensarea pierderilor cauzate de excluderea din circuitul agricol a unui teren atribuit pentru construcția unui complex sportiv.

Potrivit autorităților, în prezent, un potențial investitor intenționează să construiască o fabrică de textile și o grădiniță. Autoritățile regionale și municipale caută oportunități pentru construcția pe terenul respectiv și altor obiecte de menire social-economică.

În 2013, a fost planificată construcția unui complex sportiv, în cadrul asistenței umanitare și a acordurilor cu Republica Azerbaidjan, fiind atribuit un teren de 10 hectare. Între timp, au fost revizuite planurile. În prezent, cu sprijinul Republicii Azerbaidjan, are loc construcția Școlii de Arte, care va fi finalizată în anul curent. Totodată, o parte din terenul atribuit pentru construcție este pustiu, iar autoritățile locale sunt în căutarea investitorilor pentru a-l utiliza eficient.

Potrivit autorului, adoptarea proiectului va permite Consiliului Municipal Ceadâr-Lunga să construiască pe respectivul teren atât un complex sportiv, cât și alte obiective de menire social-economică, fapt ce va contribui la dezvoltarea municipiului și la consolidarea potențialului său socio-economic, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus