Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.07.2019

Dumitru Robu este candidatura propusă de Parlament pentru funcția de Procuror General interimar

Dumitru Robu este candidatura propusă de Parlament pentru funcția de Procuror General interimar

Deputații, în ședința plenară de astăzi, au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, cu 78 de voturi.

Candidatura va fi înaintată Președintelui țării pentru desemnare prin decret prezidențial.

Potrivit normelor care reglementează vacanța funcției de Procuror General, prevăzute în articolul 11 din Legea cu privire la Procuratură, Președintele țării, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, desemnează un Procuror General interimar până la organizarea concursului. Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care se face propunerea se convoacă în maxim 3 zile de la intervenirea vacanței funcției.

Comisia juridică, numiri și imunități a constatat că termenul pentru înaintarea propunerii de către Consiliul Superior al Procurorilor a expirat pe data de 26 iulie 2019. În acest caz, legislația prevede că Procurorul  general interimar va fi desemnat prin decret prezidențial la propunerea Parlamentului, cu avizul Consiliului Superior al Procurorilor.

Comisia juridică, numiri și imunități a examinat candidatura lui Dumitru Robu și a constatat că acesta întrunește condițiile prevăzute la articolul 17 din Legea nr. 3/2016 pentru numirea în funcție de Procuror General interimar.

Mandatul Procurorului General interimar va dura până la numirea, urmare a concursului, a Procurorului General prin decret prezidențial, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus