Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.07.2019

Președintele Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu a avut o întrevedere cu Președintele Asociației Businessului European, Karoly Szalai

Președintele Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu a avut o întrevedere cu Președintele Asociației Businessului European, Karoly Szalai

Asigurarea transparenței decizionale, consultarea mediului de afaceri și promovarea unei percepții corecte a politicii bugetar-fiscale sunt prioritare pentru transformarea economiei Republicii Moldova în una competitivă și atractivă pentru investitorii autohtoni dar și străini, - a declarat Președintele Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu la întrevederea cu Președintele Asociației Businessului European (EBA), Karoly Szalai.

Karoly Szalai, Președinte EBA, s-a arătat interesat de reforma fiscală și ultimele modificări ce vin să stimuleze mediul de afaceri prin creșterea competitivității agenților economici din sectorul HORECA, subliniind că Republica Moldova este atractivă ca o destinație turistică în rute vinicole, turism culinar și chiar City Break-uri. Totodată menționând despre un grav impediment local –taxe aeroportuare excesive.

Printre subiectele importante s-a discutat asupra unei platforme comune de consultări public – private pe domeniul legislativ și necesitatea promovării percepției corecte a noilor modificări în politica bugetar-fiscală, pentru a spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii străini; căutarea compromisurilor între diverși actori ai pieței și plafonarea lichidităților; dezvoltarea e-platformei pentru eliminarea problemelor tehnice în e-facturare; reglementarea desfășurării activității economice pe bază de patentă.

Președintele Comisiei economiei, buget și finanțe, Igor Munteanu a subliniat importanța conlucrării cu mediul de afaceri în procesul de elaborare și examinare a legilor: - În următoarele luni vor fi lansate consultări pe politici fiscale și vamale, bănci și asigurări, transport și orice poate servi drept stimulent pentru dezvoltarea afacerilor. Nu va fi nimeni discriminat și toată lumea va avea drepturi egale în comunicarea cu Comisia Economie, buget și finanțe (CEB).

Ținem să menționăm, că această întrevedere face parte din politica CEB de implicare a businessului în consultări pe asigurări, comerț intern, activități notariale, patente, și alte domenii potențialul cărora nu este pe deplin explorat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus