Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.07.2019

Marco Hößl: Compania Kaufland are planuri curajoase pentru piața din Republica Moldova

Marco Hößl: Compania Kaufland are planuri curajoase pentru piața din Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Marco Hößl, CEO Kaufland în România și Republica Moldova. Oficialii au discutat subiecte ce țin de eficientizarea legislației pentru mediul de afaceri, tehnologiile inovatoare în domeniul retail-ului, precum și certificarea GlobalGAP pentru producătorii locali.

„Ne bucurăm că o companie cu renume internațional a hotărât să investească la noi în țară. Noi încurajăm astfel de inițiative și dorim ca investitorii străini să aducă un aport în economia Republicii Moldova. Împreună cu echipa ministerului ne propunem să construim o țară cu o economie durabilă. În acest sens vom elimina toate barierele birocratice care au fost create artificial, vom eradica până la zero corupția din sistem, astfel creând o competiție echitabilă pentru investitori”, a menționat ministrul Vadim Brînzan.

Directorul general l-a informat pe ministrul Brînzan despre construcția primelor magazine Kaufland, care sunt aproape de finalizare și se află în proces de amenajare.

„Compania Kaufland are planuri curajoase pentru piața din Republica Moldova. Toate eforturile care le-am făcut și le facem se axează în primul rând pe satisfacția clienților, dezvoltarea relațiilor cu angajații, cu furnizorii și cu producătorii locali. Suntem aici pentru a împărtăși toată expertiza și experiența noastră cu cei cu care lucrăm cot la cot. Ne implicăm în proiectele de responsabilitate socială în comunitatea în care activăm, pentru că nu suntem doar o afacere în retail, suntem marea familie Kaufland”,  a menționat Marco Hößl.

Începând cu anul 2016, Kaufland a investit peste 85 de milioane de euro în dezvoltarea companiei din Republica Moldova. Mai mult, în planurile de extindere este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară precum și, construcția unui centru logistic propriu, în decursul următorilor 10 ani, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus