Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.07.2019

Vadim Brînzan a avut o întrevedere cu membrii Asociației Businessului European

Vadim Brînzan a avut o întrevedere cu membrii Asociației Businessului European

„Oamenii de afaceri sunt ca un motor care mișcă economia unei țări înainte. În Moldova acest motor este, dar nu prea are cum și ce să miște, pentru că mereu cineva fură o piesă sau o împiedică să funcționeze din motive de interese”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, la întrevederea cu membrii Asociației Businessului European (EBA). În cadrul dialogului deschis pe care l-a avut ministrul Brînzan cu comunitatea oamenilor de afaceri, au fost vociferate cele mai mari provocări cu care se confruntă business-ul din Moldova.

Vadim Brînzan a menționat că va veni cu un plan de transparentizare pentru crearea unei economii mai stabile: „Într-adevăr, sunt multe lacune în economia Republicii Moldova, iar multe dintre ele sunt priorități pe agenda Ministerului Economiei și Infrastructurii. Muncim cu echipa de la Minister pe mai multe direcții în același timp, ca să compensăm lipsa de acțiuni, moștenită de la fostele „conduceri””.

De asemenea, membrii EBA au venit cu unele recomandări privind îmbunătățirea statului de drept, depolitizarea instituțiilor de stat, armonizarea cadrului fiscal, asigurarea unei gestionări adecvate a mecanismului de distribuire a cotelor, lupta împotriva controlului neformal exercitat asupra exportului de carne, nuci etc.

În context, ministrul a precizat că a discutat zilele trecute cu Delegația UE referitor la cotele de export și principiul reciprocității la importul de carne. „Avem mult de lucru și îmi doresc o colaborare productivă cu oamenii de afaceri și cu asociațiile de business din Moldova, ca împreună să reanimăm economia țării noastre”.

Reprezentanții mediului de afaceri au apreciat deschiderea ministrului Vadim Brînzan, menționând că au încredere în noua guvernare și sunt convinși că problemele lor vor fi auzite și soluționate, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus