Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.07.2019

Relansarea cooperării cu Parlamentul European, discutată de Prim-ministrul Maia Sandu și Președintele grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș

Relansarea cooperării cu Parlamentul European, discutată de Prim-ministrul Maia Sandu și Președintele grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș

Perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale, precum şi refacerea încrederii cetățenilor Republicii Moldova și a partenerilor de dezvoltare în instituțiile statului au fost discutate la întrevederea delegației Republicii Moldova condusă de Premierul Maia Sandu cu delegația României din cadrul grupului Renew Europe în Parlamentul European, condusă de Dacian Cioloș. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale a Premierului și ministrului de Externe, Nicu Popescu, la Bruxelles.

Oficialii au subliniat importanţa intensificării relaţiilor de parteneriat cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere fiind o prioritate absolută a Guvernului Republicii Moldova.

Premierul Maia Sandu a mulțumit partenerilor români pentru sprijinul necondiționat acordat cetățenilor țării noastre în toți acești ani și a precizat că în Republica Moldova a fost instaurată democrația. „Simțim o mare deschidere din partea Uniunii Europene și vă mulțumim pentru ajutorul constant. În țara noastră se respiră atfel și nu doar pentru noi, cei care am fost în opoziție, ci și pentru reprezentanții societății civile, ai presei, pentru toți cetățenii.”, a declarat Premierul Sandu.

În cadrul întrevederii, şefa Executivului a exprimat aprecierea pentru susţinerea acordată de domnul Dacian Cioloș ţării noastre în calitatea sa de Comisar, dar şi ca lider politic român, subliniind că Guvernul Republicii Moldova are un angajament ferm în implementarea unei agende europene. „Prioritățile-cheie ale Guvernului sunt curățarea instituțiilor de stat, combaterea corupției, promovarea unor profesioniști integri în instituțiile statului, stimularea creșterii economice, reforma Procuraturii Generale, reforma justiției, asigurarea independenței mass-mediei și a respectării drepturilor omului”, a punctat Maia Sandu.

Membrii delegației României din cadrul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Tudorache, Ramona Strugariu, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, au îndemnat noul Guvern de la Chișinău să-și păstreze curajul în continuare, indiferent de obstacole și presiuni, să continue procesul de curațare a instituțiilor statului și să garanteze organizarea unor alegeri libere și corecte în toamnă. Delegația Republicii Moldova a fost asigurată de tot sprijinul necesar pentru implementarea reformelor de modernizare și democratizare a țării, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus