Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.07.2019

Austria interesată de fortificarea relațiilor comercial-economice cu Moldova

Austria interesată de fortificarea relațiilor comercial-economice cu Moldova

Despre proiectele investiționale în infrastructură, IT, construcții, turism și energie, a discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

În cadrul întrevederii de astăzi, ministrul Vadim Brînzan a declarat că Programul de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei este extrem de important, incluzând consolidarea capacităţilor administraţiei publice, sprijin pentru societatea civilă, prevenirea conflictelor şi reintegrarea emigranților întorşi în ţară, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Christine Freilinger a declarat că, statul austriac dorește să-și fortifice relațiile cu țara noastră la capitolul investiții, precizând totodată că în Republica Moldova își desfășoară activitatea peste 100 de întreprinderi cu capital austriac, în domenii precum turism, infrastructură, IT, farmaceutic, industria agro-alimentară şi textilă, sectorul energetic, bancar, iar valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 460 de milioane de lei.

Printre principalii investitori în Republica Moldova sunt grupul financiar-bancar „Reiffeisenbank”, compania de asigurări „Grawe Carat”, firma de avocatură „Schoenherr”, „Erste Bank” prin filiala BCR, „Petrom OMW”, „AWE” și Strabag. De asemenea, compania „Gebauer&Griller”, care a construit în cadrul ZEL „Bălți” o fabrică de producere a cablurilor electrice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus