Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2019

Lituania este gata să ofere Republicii Moldova expertiză în procesul de armonizare a legislației

Lituania este gata să ofere Republicii Moldova expertiză în procesul de armonizare a legislației

Lituania este gata să ofere Republicii Moldova expertiză în procesul de armonizare a legislației. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii Vicepreședintelui Parlamentului Ion Ceban cu o delegație din Lituania.

Discuțiile au vizat prioritățile majorității parlamentare în domeniul social-economic, evoluțiile politice din țară din ultima perioadă, eforturile depuse în depășirea blocajului politic și modernizarea țării.

”Reformele în domeniul justiției reprezintă o prioritate și sunt printre restanțele care trebuie depășite în cel mai scurt de către actuala guvernare”, a declarat Vicepreședintele Parlamentului.

Delegația lituaniană a salutat constituirea unei majorități parlamentare și evitarea instabilității politice în țară. Oficialii au declarat că Lituania este deschisă pentru a oferi Republicii Moldova expertiză în procesul de armonizare a legislației.

Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu a menționat că experiența Lituaniei este importantă, iar Secretariatul Legislativului își dorește să o preia pentru consolidarea capacităților instituționale.

Delegația lituaniană efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 16 – 17 iulie 2019. Vizita se desfășoară în cadrul Programului Regional de Schimb Parlamentar al Institutului Republican Internațional, în cadrul căruia deputații și reprezentanții secretariatelor Parlamentelor din Moldova, Georgia și Ucraina fac schimb de experiență și sunt familiarizați cu procesul de aderare al Lituaniei la UE, procesul de armonizare a legislației, precum și cu practica parlamentară, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus