Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-07-15/parteneriatul-dintre-mei-shi-banca-mondiala-discutat-de-ministrul-vadim-brinzan-cu-echipa-de-exper-i-59771.html
Data: Jul 15, 2019 (22:17)

Parteneriatul dintre MEI şi Banca Mondială, discutat de ministrul Vadim Brînzan cu echipa de experți ai Băncii Mondiale în Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu echipa Băncii Mondiale în Moldova, în frunte cu Directorul de ţară al Băncii Mondiale, Satu Kähkönen. În cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte legate de reformarea mediului de afaceri, modificarea și completarea legii insolvabilității, controlul prețurilor, guvernanța corporativă și privatizare.

Ministrul a menționat importanța asistenței financiare și expertizei oferite de partenerii externi de dezvoltare, inclusiv de Banca Mondială, exprimând interesul pentru continuarea cooperării cu Banca Mondială, în scopul îmbunătățirii sectorului economic prin demonopolizarea economiei și deoffshorizare.

Ministrul Brînzan a reiterat că susținerea oficiului Băncii Mondiale la Chișinău este esențială și este încrezut în realizarea cu succes a proiectelor ce țin de îmbunătățirea serviciilor publice, consolidarea supremației legii și responsabilizarea instituțiilor economice, precum și sporirea stabilității sectorului financiar.

În cadrul întrevederii s-a menționat despre managementul defectuos al conducerii trecute și metodele de eliminare a lacunelor în ceea ce privește privatizarea bunurilor, precum și măsurile care pot fi implementate pentru transparentizarea și eficientizarea acestui proces. De asemenea, a mai fost pus accent pe soluțiile în vederea eliminării impedimentelor în activitatea businessului, dar și îmbunătățirea legislației în sectorul feroviar.

La final, echipa Băncii Mondiale și-a exprimat disponibilitatea de a susţine procesul de reformare pentru asigurarea creşterii economice şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.