Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.07.2019

Ruben Atoyan: A fost aprobată extinderea programului cu Fondul Monetar Internațional până în luna martie 2020

Ruben Atoyan: A fost aprobată extinderea programului cu Fondul Monetar Internațional până în luna martie 2020

Republica Moldova va primi o nouă tranșă a finanțare  din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) în toamna acestui an. Subiectul a fost discutat, în cadrul întrevederii de astăzi a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu șeful Misiunii FMI,  Ruben Atoyan.
 
La discuții au participat vicepreședinții Legislativului Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihail Popșoi, precum și președinții de comisii parlamentare Igor Munteanu și Vladimir Golovatiuc.
 
Zinaida Greceanîi a apreciat negocierile purtate de autorități cu echipa de experți ai FMI ca fiind foarte productive. ”A fost o misiune deloc ușoară, dar care s-a finalizat cu rezultate bune pentru stabilitatea economică a țării”, a menționat speakerul.
 
Totodată, Zinaida Greceanîi a mulțumit experților FMI pentru încrederea oferită coaliției de guvernare și a menționat că mijloacele financiare vor contribui la implementarea reformelor și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.
 
La rândul său,  Ruben Atoyan a declarat că banii vor ajunge în Republica Moldova după aprobarea Misiunii de evaluare de către Consiliul de Directori al FMI, iar 40 la sută din mijloacele financiare vor fi direcționate pentru acoperirea deficitului bugetar. ”Totodată, a fost aprobată extinderea programului cu FMI până în luna martie 2020”, a anunțat oficialul, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus