Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2019

USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre

USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre

Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), va oferi în continuare asistență tehnică, prin implementarea diverselor proiecte de asigurare a dezvoltării durabile a Republicii Moldova. Subiectul oportunităților asistenței tehnice oferite de USAID, a fost discutat, luni, 8 iulie 2019, de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan și Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman.

Oficialii au discutat despre asistența SUA oferită țării noastre și au punctat necesitatea dinamizării dialogului moldo-american pentru o valorificare eficientă a sprijinului acordat și consolidarea capacităților instituționale.

”Contăm în continuare pe sprijinul şi asistenţa tehnică oferită de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)pentru consolidarea capacităţilor instituţionale, valorificarea parcursului european și implementarea reformelor democratice”, a subliniat Ministrul Georgeta Mincu.

La rândul său Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock  Bierman, a apreciat relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și SUA și și-a exprimat disponibilitatea de a extinde domeniile de cooperare și a implementa proiecte comune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus